Te direkte fra producenten

Ved du, hvor teen kommer fra? Altså hvem der har produceret den og under hvilke forhold? Nej, vel. Det vil vi gerne lave om på af flere grunde.

Grundlæggende har vi en ambition om at finde og sælge de bedst smagende teer i verden. Det kræver, at der er nogen, der har et incitament til at producere og sælge te af høj kvalitet.

Stort set al te bliver i dag solgt som commodity, dvs. produktet er substituerbart mellem forskellige producenter, og pris bliver derfor en, hvis ikke den, vigtig(ste) faktor for produktet. Prispresset gør, at der ikke er de store incitamenter for bønderne til at gøre den store forskel i forhold til at producere kvalitets te. Samtidigt har bonden ingen eller megen lille føling med produktet efter det har forladt gården. Har bonden  lavet en særlig god te, får vedkommende alene denne feedback fra mellemmænd, som måske ikke har de største incitamenter til at anprise kvaliteten. Det kunne jo få prisen til at stige.

Direkte handel

Vi har fundet nogle gode teproducenter, hvor vi køber teen direkte. Det gør vi af flere årsager.

Som indikeret ovenfor, vil vi gerne sikre os de bedste teer, der findes. Gennem direkte handel mener vi, at vi kan sikre Jer bedre teer både nu og over tid. Vi tror på, at teen kun bliver bedre over tid, når vi kan give direkte feedback til producenten ift. Jeres tilbagemeldinger. Det betyder, at producenten får en anden stolthed over deres produkt.

Derudover vil vi også gerne have gennemsigtighed fra producent til forbruger. Det er vigtigt for os at kunne sige, hvor teen kommer fra, hvordan den er produceret og hvem der har produceret den. Vi vil gerne sikre, at producenten får en god afregning for teen, at arbejderne er blevet behandlet godt og at producenterne arbejder ud fra bæredygtige principper. Alt dette er nemmere ved direkte handel end ved mærkningsordninger og lignende, som har samme formål.

 

Du kan finde en beskrivelse af vores leverandører her: 

Kanchanjangha Tea Estate

Tea Leaf Theory