Tekoppens betydning

Jeppe Ottosen
07 Apr , 2021
Mange af os har en favoritkop at drikke af. Det kan være fordi den er smuk at se på, god at holde på, den rummer den mængde te, vi sætter pris på. Har du nogensinde tænkt over, om koppens form kan have en betydning for smagen og oplevelsen af teen? Hvis du har hørt om Bordeaux eller bourgogne glas til vin, kan det ikke overraske, at tekoppens udformning også kan have en indflydelse på smagen og oplevelsen af teen.
Her en test af en af vores små brede kopper (find dem her: https://t-house.dk/collections/keramik )
Allerede det, at koppen er så bred, at du skal bruge begge hænder til at drikke med, gør, at du er meget mere fokuseret på det, du drikker. Dvs. du er mere til stede i forhold til at smage på teen, og alt andet må vente for et kort øjeblik.
Keramikkens taktile følelse er også en oplevelse, som ikke giver noget til smagen, men som føjer noget til helhedsoplevelsen. At der ikke er hank på koppen, giver dig samtidigt en god pejling på, hvor varm drikken er.
Temperatur har en stor betydning for smag. Hvis teen er for varm, vil man brænde sig, og man vil primært lægge mærke til smerten, ikke smagen. Varmen er dog også med til at få de aromatiske smage til at fordampe og dermed nå næsen, når man drikker. Derfor kan for kold te også være en lidt kedelig oplevelse.
Den brede kop betyder, at den nybryggede te hurtigere opnår en behagelig drikketemperatur, og en temperatur, hvor teens aromaer rigtigt kommer til udtryk. Med en relativt lille kop vil teens temperatur ikke have de store udsving, som hvis man drikker af en stor kop. Det betyder, at man kan undgå en lunken/kold sjat tilbage i koppen.
Har du bare en gang prøvet at drikke an en to-go kop med låg, ved du også betydningen af, hvordan teen bliver modtaget i munden og betydningen for smagen. Nogen mener, at teen smager sødere, når man bruger en bred kop frem for en small kop. Hvad synes du? Fortæl os gerne om dine tanker og oplevelser med tekopper.
Det vil være et tilbagevendende tema for os her i butikken at eksperimentere med te, teudstyr mm. i forhold til smagen, så hold øje med hjemmesiden.

Leave a Reply

All blog comments are checked prior to publishing