En sjældenhed! Oolong fra Assam

Jeppe Ottosen
16 Sep , 2020

Assam er et område i det nordøstlige Indien, nord for Bangladesh, som er kendt for at producere kraftig sort te. Længe har teerne herfra været anvendt i bl.a. breakfast blandinger, fordi de netop har masser af fylde. Der er en særlig variant af teplanten, Camelia Sinensis, som stammer fra dette område – Camelia Sinensis var assamica, som den kaldes. Den har større blade og en kraftigere smag end den kinesiske variant.

Te fra Assam har generelt været masseproduceret og relativt billige. Der er dog ved at ske en udvikling i Assam, som følge af overproduktion af billig te på verdensmarkedet. Der er kommet flere små producenter til, som laver ortodokse teer, dvs. teer som er håndplukkede og håndbearbejdede. Samtidigt er de begyndt at eksperimentere med at producere de andre typer af teer som hvid te, grøn te og nu også oolong teer, dvs. semi oxiderede teer. Dette er den første oolong/semi oxiderede Assam fra Tea Leaf Theory og blandt de få oolongs fra Assam i det hele taget. Der er kun produceret 77 kg af denne te i alt! Jeg har sørget for, at I kan få lejligheden til at smage denne fantastiske og spændende te, men har af gode grunde kun en begrænset mængde.

Prøv teen her

Tea Leaf Theory har tidligere forsøgt sig med en oolong fra Assam, og i år er de lykkes med en dejlig semi oxideret assam, en oolong, kaldet Latumoni spring Bohagi Assam. Bladende er plukket i april, og plukkestandarden er et skud og to blade. Teen er oxideret 50-60% og fremtræder med store hele blade.

Farven af den bryggede te er gylden og klar. Teen dufter sødlig med noter af smørdampede ærter.

Smagen er kompleks og fyldig med noter af brioche, karamel, toast og en snært af grønne ærter.

Bryg:

1g te pr. 100 ml vand

Trækketid: 2 minutter

Et sekundært bryg på samme temperatur, ca. 1 min. For hvert efterfølgende byg tilføjes 30 sekunder

 

 

Leave a Reply

All blog comments are checked prior to publishing